Google уклала мирову угоду в суперечці на $1,67 млрд щодо патентів на чіпи для ШІ

  • 25 января, 14:19
  • 3800
  • 0

Google досягла мирової угоди у суперечці щодо патентів на чіпи, які використовуються в технологіях штучного інтелекту компанії, пише Reuters. Позов подала компанія Singular Computing, стверджуючи, що Google незаконно використала її інновації в обробці даних, і вимагала компенсації в розмірі $1,67 млрд.

Деталі угоди не розголошуються. Представники Google та Singular підтвердили домовленість, але не повідомили жодних подробиць. Речник Google Хосе Кастанеда заявив, що компанія не порушувала патентні права Singular і «рада вирішити цю проблему».

Singular вимагала до $7 млрд грошової компенсації за порушення її двох патентів. 

Деталі судового позову

  1. Singular, заснована масачусетським комп’ютерним науковцем Джозефом Бейтсом, стверджувала, що Google використала її технологію в процесорах, які підтримують функції штучного інтелекту в Google Search, Gmail, Google Translate та інших сервісах.
  2. Позов 2019 року свідчив, що Бейтс ділився своїми винаходами з компанією між 2010 і 2014 роками. У ньому стверджувалося, що Tensor Processing Units (TPU) від Google скопіювали технологію Бейтса та порушили два патенти.
  3. Google представила TPU у 2016 році для підтримки роботи штучного інтелекту в розпізнаванні мови, генерації вмісту, рекомендації реклами та інших функціях. Singular стверджувала, що версії другого та третього блоків, представлені у 2017 та 2018 роках, порушували її патентні права.
  4. Під час вступного слова на суді 9 січня зачитали внутрішні електронні листи, які свідчили, що нинішній головний науковець Google Джефф Дін писав іншим працівникам про те, як ідеї Бейтса можуть бути корисними для того, що розробляла Google.
  5. Google заперечила, що її інженери, які розробили чіпи, ніколи не зустрічалися з Бейтсом і створили їх самостійно. Компанія заявила, що її технологія відрізняється від описаної у патентах Singular.

Раніше Google погодився на врегулювання судового позову в США на суму $5 млрд. Компанію звинувачують у відстеженні дій користувачів, навіть коли вони використовували режим інкогніто.

Також компанія заплатить $700 млн для врегулювання звинувачень у монополії у своєму магазині застосунків Google Play.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все