Google заборонила дуже популярні додатки для Android

  • 28 июля, 06:17
  • 4090
  • 0

Американська корпорація Google ось вже як дуже давно займається створенням програмного забезпечення, причому абсолютно чесно і справедливо буде сказати, що таке дозволило їй здобути світову популярність, ставши однією з найбільш великих корпорацій в світі. Ця компанія намагається дотримуватися вільні слова по всьому світу, проте останнім часом вона все частіше і частіше приймає досить дивні рішення, які не подобаються багатьом користувачам. Деякі експерти вважають, що робити все це їй доводиться через тиск з боку уряду і, крім того, спецслужб по всьому світу. Дійшла справа до того, що «пошуковий гігант» заборонив популярні додатки для Android.

В результаті цього такими більше не можна користуватися, а з магазину програмного забезпечення Google Play всі вони були видалені, так як такі потрапляють під оновлені правила майданчика. Справа в тому, що за останні роки в деяких країнах світу, а також в окремих штатах США, легалізували продаж марихуани і деяких інших легких наркотиків. Це означає, що жителі можуть їх спокійно купувати, а потім використовувати в будь-якому місці і в будь-який час без будь-яких заборон. На тлі великого попиту на подібні товари поквапитися вирішили сотні розробників, які оперативно створили цілі сервіси на замовлення наркотиків.

Такі сумарно скачало більш ніж 10 млн осіб, що говорить про те, що вкрай велике число людей виявляють до них інтерес. На тлі всього цього, нехай це і зовсім законно, компанія Google вирішила додати в свій магазин G Play нові правила, згідно з якими публікація будь-яких програми, пов’язаних з наркотиками в реальному світі, заборонена. Як наслідок, всі додатки з такими можливостями для Android тепер фактично заборонені, тому що скачати їх можна виключно зі сторонніх джерел, а багато гарантовано не стануть цього робити через побоювання підхопити вірус.

Після того, як додатків Eaze і Weedmaps пригрозили блокуванням, вони повністю прибрали всі наркотики зі свого ПО, що дозволило їм залишитися в Google Play, продаючи різні лікарські препарати. Навряд чи в недалекому майбутньому правила зміняться в зворотну сторону. Навпаки, вони швидше можуть стати ще суворіші, ніж зараз. Не можна не помітити, що марихуана і будь-які інші наркотики категорично заборонені на території України, а за їх зберігання, збут і навіть транспортування передбачена кримінальна відповідальність.


Теги: Google Android
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все