Google запустила тестування пошуку з інтегрованим ШІ

  • 26 мая, 17:29
  • 3791
  • 0

Google відкрила обмеженому колу користувачів тестовий доступ до майданчика Search Labs, на якому обкатуються нові пошукові технології - вони зосереджені на інтеграції штучного генеративного інтелекту, але на початковому етапі підключитися до тестування зможуть лише американські користувачі. У компанії розповіли, як ШІ зможе полегшити пошук необхідної інформації.

Коли людина збирається зануритися в нову для себе складну тему, вона має зрозуміти, на які етапи слід розбити навчання. Як приклади в Google наводять вивчення гри на  гітарі, а також можливі переваги реєстрації компанії перед роботою як фрілансер. Відповідаючи на ці питання, ШІ складе коротке зведення факторів, які слід враховувати при реалізації проекту — користувач отримає уявлення про ситуацію, щоб глибше поринути у вивчення питання, вже маючи для цього посилання на конкретні матеріали.

ШІ допоможе і з пошуком відповідей на прості, конкретні питання. Google наводить такі ж прості приклади: людина знаходить у глибині шафи старий светр, бажаючи його освіжити, шукає інформацію, як вивести з неї пляму від кави.

А під час підготовки до поїздки за кордон ШІ підкаже, як продовжити закордонний паспорт.

Зрештою, нові пошукові технології допоможуть врахувати характеристики товарів, які людина збирається купувати для конкретної мети. Якщо мова йде про Bluetooth-динаміку для вечірки біля басейну, Google врахує такі фактори, як водонепроникність і час автономної роботи пристрою, і запропонує кілька варіантів, що відповідають цим критеріям, на вибір. Якщо ж цього виявиться недостатньо, можна скористатися опцією «Задати додаткове питання» і продовжити спілкування з пошуковим чат-ботом вже в режимі діалогу.

Наведені приклади – лише перший крок Google до інтеграції генеративного ШІ у пошукову службу, і згодом компанія планує вносити інші доповнення та покращення. Google має намір повністю переосмислити пошук, зробивши його більш природним та інтуїтивно зрозумілим.


Теги: Google ші search labs
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все