Google «збирає обличчя» для найважливішої функції смартфонів Pixel 4

  • 22 июля, 06:10
  • 4025
  • 0

Якщо ви бачили рендери Google Pixel 4 та Pixel 4 XL і, навіть, фотографію Pixel 4, якою поділилася компанія, ви помітите, що чогось не вистачає. Відсутній сканер відбитків пальців, який є на задній панелі кожного телефону Pixel починаючи із моделей OG. А нижня рамка є занадто малою, щоб розмістити сканер відбитків пальців там. Звичайно, можна припустити, що буде підекранний датчик. Але насправді, є припущення, що Google наділить нові смартфони надійної функцією розпізнавання осіб в 3D. Одним із способів досягнення цього без використання складного структурованого методу освітлення, використовуваного Apple для Face ID на iPhone, було б оснащення серії Pixel 4 камерою Time of Flight (ToF). 

Тож, схоже, що Google збирається відмовитися від сканера відбитків пальців і зосередитися на розпізнаванні осіб. За даними ZDNet, Google тестує свою нову систему розпізнавання осіб в різних містах, звертаючись до людей і даруючи їм подарункову карту Amazon або Starbucks за $ 5. Натомість цим випадковим людям сканують обличчя сильно замаскованим смартфоном. Тобто, швидше за все, однією з нових моделей Pixel. Наприклад, інженер Джордж нещодавно насолоджувався свіжим повітрям Нью-Йорка, коли до нього підійшли кілька хлопців з телефонами. Згадуючи про цей інцидент, він говорить, що «врешті-решт один з них підійшов до мене і сказав щось на кшталт: «Привіт, я працюю в Google, і ми збираємо дані, щоб поліпшити розблокування телефону через розпізнавання особи». Вони вручили йому телефон у великому футлярі, щоб він використав фронтальну камеру для сканування обличчя. 

З’ясувалось, що таких команд є безліч і вони збирають таким чином дані у різниї містах. Ймовірно, дані використовуватимуться для навчання нейронної мережі. Слід зазначити, що якщо до вас звертається Google для тестування нової системи розпізнавання осіб компанії, вам буде запропоновано підписати відмову.


Теги: Google pixel 4
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все