Google зобов'яже розробників надати можливість видалення облікових записів в Android-додатках

  • 7 апреля, 18:08
  • 3867
  • 0

Google анонсувала оновлення політики конфіденційності магазину програм Google Play. Програми з функцією створення облікових записів повинні також надати простий спосіб їх видалення.

Компанія Google оголосила про нове правило у Play Store. Тепер програми повинні надавати користувачам "доступну можливість" видалити свій обліковий запис з усіма даними. Це правило покликане надати користувачам більше ясності та контролю над їх внутрішніми даними, а також запобігти необхідності перезавантажувати програму лише для того, щоб видалити свій обліковий запис.

Зазначається, що при видаленні облікових записів також необхідно знищувати збережені дані.

Якщо є потреба у збереженні певної інформації (наприклад, на вимогу законодавства), розробник зобов'язаний розкрити інформацію про спосіб зберігання даних.

На початку наступного року в розділі «Безпека даних» на сторінці програм Google Play з'явиться посилання для надсилання запиту на видалення облікового запису.

Інтерфейс передачі заявки на видалення облікового запису через Google Play

До 7 грудня 2023 року розробники повинні відповісти на питання про можливість видалення облікових записів через форму Google. Якщо творцю програми потрібно більше часу, щоб організувати функцію знищення даних користувача, він має право попросити відстрочку  до 31 травня 2024 року.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий