ЄС звинувачує соцмережу Ілона Маска X в обмані користувачів через синю «галочку»

  • 15 июля, 14:33
  • 3726
  • 0

Європейська комісія звинуватила соціальну мережу Ілона Маска X в обмані користувачів та порушенні правил щодо цифрового контенту, що ставить цього техгіганта під загрозу значного штрафу. Про це пише CNBC.

Комісія, яка є виконавчим органом Європейського Союзу, розпочала розслідування минулого року, щоб оцінити, чи порушує X закон про цифрові послуги (DSA) — законодавство, яке вимагає від великих технологічних компаній краще контролювати контент на їхніх платформах.

Попередня думка органа, опублікована 12 липня, полягає в тому, що X порушила правила щодо дезінформаційних практик, прозорості реклами та доступу до даних для дослідників. Так звані дезінформаційні практики — це оманливі методи, спрямовані на те, щоб спонукати людей купувати певні продукти та послуги.

Використання X синьої галочки для верифікованих облікових записів не відповідає галузевим стандартам, заявила комісія, оскільки будь-хто може підписатися та отримати статус верифікованого користувача. Також є докази зловживання статусом верифікації «зловмисними особами з корисливими цілями» для обману користувачів.

Комісія також звинуватила X у тому, що вона впроваджує елементи дизайну та бар’єри, які перешкоджають прозорості реклами, а також не дозволяє дослідникам отримувати доступ до своїх публічних даних, як того вимагає DSA.

Якщо висновки комісії підтвердяться, X може загрожувати штраф у розмірі до 6% від її глобального річного доходу.

Комісія також проводить розслідування щодо TikTok, AliExpress компанії Alibaba та Meta через подібні проблеми.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий