Гуманоїдний робот Optimus від Tesla може надійти в продаж вже у 2025 році

  • 24 апреля, 14:00
  • 1359
  • 0

Хоча гуманоїдний робот Tesla під назвою Optimus все ще на стадії розробки, його можуть виставити на продаж вже до кінця 2025 року, повідомив СЕО компанії Ілон Маск під час спілкування з інвесторами. Він також припустив, що робот зможе виконувати завдання на заводі Tesla вже до кінця поточного року.

Також мільярдер висловив впевненість, що Tesla має найкращі шанси серед розробників гуманоїдних роботів досягти масового виробництва завдяки ефективній роботі штучного інтелекту безпосередньо на самих роботах.

Маск не завжди виконував свої амбітні плани, озвучені перед інвесторами. Наприклад, у 2019 році він обіцяв, що до 2020 року Tesla запустить мережу автономних автомобілів роботаксі. Зараз Tesla планує представити безпілотний електромобіль 8 серпня 2024 року. 

Раніше мільярдер заявляв, що продаж роботів може стати для Tesla більш прибутковим напрямком, ніж інші сфери діяльності, навіть виробництво автомобілів.

Маск неодноразово підкреслював, що світ недооцінює потенціал робота Optimus. Він прогнозує майбутнє, де кожна домівка матиме власного робота, здатного виконувати різноманітні виробничі та сервісні завдання. За його оцінками, потенційний попит на ринку може сягнути 10-20 млрд одиниць і повинен коштувати такий робот менш ніж половину ціни автомобіля.

Гонитва за гуманоїдними роботами

Декілька компаній роблять ставку на розробку гуманоїдних роботів, щоб подолати проблему можливого дефіциту робочої сили та автоматизувати одноманітні, рутинні завдання, які можуть бути небезпечними чи нудними в таких галузях, як логістика, склади, роздрібна торгівля та виробництво.

Гуманоїдних роботів уже кілька років розробляють японські Honda та Boston Dynamics, що належить Hyundai Motor.

У середині січня стартап Figure, який підтримують Microsoft та Nvidia, підписав комерційну угоду з німецьким автовиробником BMW щодо використання гуманоїдних роботів на заводі у Сполучених Штатах.

У лютому Figure показав відео свого робота 01, який готує каву, а минулого тижня Boston Dynamics представила повністю електричну модель свого гуманоїдного робота Atlas, який міг підіймати й маневрувати широким спектром важких обʼєктів неправильної форми. 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все