HD Rezka, Kinogo та ще 14 відеосервісів тепер заборонені в Україні. У чому причина

  • 10 ноября, 12:01
  • 3843
  • 0

HD Rezka, Kinogo та ще 14 відеосервісів тепер заборонені в Україні. У чому причина


Медіарегулятор вніс до переліку заборонених 16 сайтів. Національна рада з питань телебачення та радіомовлення внесла 16 сайтів до переліку сервісів рф. До списку потрапили відомі платформи HD REZKA, KINOGO, «ГидОнлайн» та інші.

За результатами моніторингу і вивчення матеріалів регулятор дійшов висновку, що вони відповідають вимогам розділу ХІ Закону України «Про медіа» і не можуть транслюватися в Україні. Про це повідомляє пресслужба Нацради.

Які сервіси внесли до переліку

Зазначається, що до списку заборонених додали сайти: «24ТВ» (24TV) «Амедиатека» (Amediateka), Baskino, Filmix, HD REZKA, KINOGO, Kinokrad, Kinotochka, KinoZapas, Kion, Viju, «ГидОнлайн», «Лайм HD TV», «Смотрешка» (Smotreshka), «Триколор Кино и ТВ онлайн» (Trikolor Kino i TV onlain), «Цифровое ТВ 20 каналов бесплатно» (Tsifrovoe TV 20 kanalov besplatno).

Чому сайти внесли до переліку пов’язаних з рф

Медіарегулятор пояснив, що підставами для такого рішення стали невідповідність структури власності цих суб’єктів або їхня повна чи переважна спрямованість на територію та аудиторію росії.

Ось що ще стало аргументами для ухвалення рішення:

  • сервіси використовують доменне ім’я з рф, а мова інтерфейсу за замовчуванням – російська;
  • правила користування і політика базуються на національному законодавстві рф;
  • розміщена реклама спрямована на російську аудиторію;
  • пропонується доступ для перегляду іноземних лінійних медіа, поширення яких на території України заборонено статтею 121 Закону «Про медіа»;
  • надається доступ на території України до програм, одним із учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці тощо.

Загалом, станом на 9 листопада 2023 року, до переліку заборонених сайтів держави-агресорки внесені 22 сервіси.


Теги: реклама
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи