Huawei придумала як обійтися без сервісів і додатків Google

  • 10 сентября, 08:17
  • 3809
  • 0

Під час сесії запитань відповідей на виставці IFA 2019 в Берліні, глава Huawei Consumer Business Group Річард Ю (Richard Yu) розкрив нові подробиці щодо флагманських смартфонів Mate 30 і ситуації з ліцензіями від Google.

Серія Huawei Mate 30 буде випущена з встановленою Android 10, але без сервісів і додатків Google Mobile Service (GMS), таких як Google Play Store, Gmail і YouTube.

Як підкреслив Річард Ю, компанія зараз опрацьовує варіант з установкою додатків Google самими користувачами після покупки. За словами топ-менеджера, процес буде “дуже простим для користувачів, оскільки природа Android з відкритим вихідним кодом пропонує безліч можливостей”, у той час як сама Huawei не може встановити сервіси Google на нові смартфони через торгові санкції з боку США.

Це вже не перший випадок, коли виробник покладає відповідальність за встановлення сервісів Google на користувачів замість того, щоб випускати смартфони з попередньо встановленими додатками. Китайський бренд Meizu, наприклад, раніше дозволяв встановлювати сервіси Google за допомогою магазину додатків на смартфоні. Це може бути один із способів вирішення проблеми, до якого тяжіє Huawei.

Офіційний дебют Huawei Mate 30 відбудеться вже досить скоро — 19 вересня в Мюнхені.


Теги: Google huawei
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий