Intel розробила контролер для ігрового сервісу

  • 25 ноября, 13:24
  • 4711
  • 0

На сьогоднішній день, домінуючими ігровими пристроями є консолі Sony PlayStation 4, Xbox One та ігрові комп’ютери на базі операційної системи Windows. Однак, останнім часом в цю індустрію сильно хочуть увійти хмарні ігрові сервіси такого плану, як Google Stadia. І тут з’ясовується, що в ігрову індустрію планує також увійти американська компанія Intel. Точніше, знову приєднатися. Нам відомо, що у 2010 році компанія випустила ігровий контролер Intel Wireless GamePad.  Пристрій має специфічну U-подібну форму, яка більше схожа на подушку для шиї.

Новий ігровий контролер від Intel з тачпадом

26 травня 2018 року корпорація подавала патент у Сполучене агентство з патентів та товарних знаків США (USPTO) на «ігровий контролер, який має тачпад». Документація була опублікована недавно, а саме 19 листопада 2019 року. Примітно, що патент вже був поданий в Китаї на початку 2018 року. У комплекті з патентом є 10 зображень, на яких видно ігровий контролер від Intel, що нагадує Sony DualShock за розміщенням елементів. Контролер оснащений тачпадом з двома аналоговими важелями. D-Pad розміщено ліворуч, а праворуч розташовані чотири кнопки управління (X, Y, B, A).

 

Дві менші овальні та вертикальні кнопки для налаштувань розміщені ліворуч та праворуч від тачпада. Ймовірно, це будуть кнопки «обрати» та «пуск». Підключення по кабелю здійснюється через роз’єм Micro USB, який знаходиться на задній частині контролера. Між двома аналоговими важелями розміщується кругла кнопка, де, ймовірно, буде логотип компанії. А під нею, нижче, є ще три кнопки, можливо, для призупинення та швидкого надсилання мультимедіа.

Хмарні ігри

Тим часом Intel взяла участь у проекті Google Stadia, оскільки хмарний сервіс використовує процесори компанії Intel. Цей багатообіцяючий хмарний ігровий сервіс був запущений у жовтні 2019 року. Але це не єдиний хмарний ігровий проект, у якому компанія бере участь. Торік було оголошено, що Intel уклала партнерство з китайським технологічним гігантом Tencent, щоб створити платформу для потокових ігор.

Служба хмарних ігор від Tencent називається «Start» і побудована на процесорах Intel Xeon та графічних відеокартах Iris Pro. Ігровий сервіс, наразі, тестується вибраною групою користувачів. Цілком можливо, що розроблений запатентований універсальний контролер від Intel призначений для цього ігрового сервісу. Та й не варто забувати, що патент на контролер спочатку був поданий саме у Китаї. Також, хочу нагадати, що компанія займається розробкою дискретних відеокарт, які, можливо, представлять влітку 2020 року. Детальніше про це можна почитати за посиланням.


Теги: intel
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий