Київстар запустив онлайн-карту «Індекс дотримання самоізоляції»

  • 13 апреля, 13:47
  • 4210
  • 0

Український мобільний оператор Київстар на своєму веб-сайті запустив інтерактивну онлайн-карту. Вона показує індекс самоізоляції по кожній з українських областей. Послугами оператора користуються понад 26 млн українців по всій території країни. Онлайн-карта складена за анонімними даними з пристроїв абонентів, які використовують дзвінки та мобільний інтернет.

Дані на карті оновлюються. І зараз, найбільша кількість абонентів, які перебувають на самоізоляції, з Київської та Одеській областей. Індекс самоізоляції розраховано на основі аналітики зміни базових станцій групами абонентів Київстар і віддалення від зони переважного положення на радіус більше 1000 м. Під зоною переважного положення розуміється місце, де сукупна група абонентів здійснює найбльшу кількість мобільних активностей у неробочий вечірній та нічний час, а також у вихідні дні. Для аналізу розраховується динаміка зміни між показниками у робочий день до початку режиму самоізоляції та аналогічні дні під час карантину.

Також, на сайті зазначено, що Київстар дотримується Законів України «Про інформацію» та «Про захист персональних даних» та не передає третім особам жодної персональної інформації стосовно абонентів. Всі аналітичні моделі з використанням великих даних будуються на базі неперсоніфікованих та зашифрованих даних.


Теги: київстар
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все