Колишній менеджер Google розкритикував культуру управління в компанії. Що з нею не так

  • 3 января, 06:05
  • 3717
  • 0

Колишній менеджер Google розповів, що технологічним гігантом стало складніше керувати через невдачі вищого керівництва та небажання топменеджерів ухвалювати жорсткі рішення. За його словами, управлінці дозволили наповнити компанію невеликими «осередками автономності», через які вона тепер потерпає від бюрократії. 

Джонатан Беллак працював у Google впродовж 15 років після того, як корпорація придбала його роботодавця DoubleClick у 2007 році. Днями чоловік долучився до дискусії в Threads та розкритикував свого колишнього роботодавця та управлінський стиль, який на його очах змінився на гірше.

Все почалося з того, що інженер із ніком mikehos3, написав, що компанія перетворилась на купку «феодальних володінь», якими керують інженери. Вони буцімто практично не приділяють увагу тому, які саме продукти пропонують клієнтам, тому останнім часом компанія випускала багато програм та застосунків, які просто копіювали чужі розробки. Також часто працівники Google ігнорували нові або важливі функції, які додавали у свої продукти конкуренти.

Беллак у відповідь написав, що такі локальні осередки існували в компанії роками, проте в їхньому «зміцненні» винні не інженери, які на власний розсуд керують командами, а вище керівництво, що втратило здатність ухвалювати жорсткі рішення або розв’язувати командні конфлікти. Надмірна кількість менеджерів та структур так званої середньої ланки, за його словами, призводила до циклічних дебатів між працівниками, які не мали ухвалювати рішення. Вони тривали місяцями, коли діяти потрібно було швидко. До того ж повільне, але впевнене перетворення Google на бюрократичну організацію призвело до того, що на рішення стали впливати нетехнічні керівники, як-от із фінансового чи юридичного відділів. 

«Топменеджерам простіше сховатися за попередженнями про ризики чи витрати, ніж обговорювати конкурентні опції та разом із командою рухатися вперед у невідоме», – написав Беллак.

Це не єдина скарга на недоліки управлінського стилю в Google. Один із колишніх співробітників компанії ще на початку минулого року розповідав про приховану силу, а саме армію менеджерів середньої ланки, яка перетворила її на повільну, бюрократичну організацію. Інший експрацівник пізніше нарікав, що навіть незначні зміни в продукті в Google розглядали так ретельно, як космічний запуск NASA.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий