Компанія WeWork скандального Адама Ньюмана планує подавати на банкрутство

  • 2 ноября, 07:00
  • 3817
  • 0

Компанія WeWork, відома мережею коворкінгів і офісів, планує подавати на банкрутство, повідомляє Wall Street Journal. До цього компанія вважалася одним із найуспішніших «єдинорогів», досягнувши фантастичної оцінки в $47 млрд, але після менеджерських і алкогольних скандалів довкола колишнього CEO Адама Ньюмана акції компанії впали приблизно на 96%.

Що сталось?

  • Адам Ньюман заснував WeWork у 2010 році. Стартап одразу звернув на себе увагу інвесторів, але вже у 2018-му компанія почала викликати глибокий скепсис, а журналісти вказували на те, що оцінка компанії завищена в 7 разів. Однак це не завадило компанії продовжувати залучати мільярди доларів аж до оцінки в $47 млрд.
  • Коли виявилось, що розроблена Ньюманом бізнес-модель не була прибутковою, WeWork запланувала вийти на IPO у 2019, але згодом відклала його через побоювання інвесторів. На тлі цих подій і ексцентричної поведінки Ньюмана, зокрема пристрасті до наркотиків, оцінка компанії почала стрімко падати, врешті засновника компанії попросили покинути пост СЕО.
  • Станом на квітень 2023 року капіталізація компанії складала $334 млн. Як пише «Forbes Україна», наприкінці червня заборгованість компанії оцінювалася у $2,9 млрд, за довгостроковими договорами оренди – понад $13 млрд.

Що буде далі?

Зараз WeWork перебуває у найгіршому становищі з 2019 року. Компанія здійснила кілька спроб вийти на біржу, але через побоювання інвесторів відкладала цей процес, а згодом вийшла зі значно нижчою оцінкою, ніж планувалось. Великі інвестори, як-от SoftBank, Benchmark і Insight Partners, витратили десятки мільярдів на підтримку компанії — як виявилось, марно.

У 2023 році WeWork залишили решта топменеджерів, включаючи гендиректора Сандіпа Матрані. Як зазначають журналісти Reuters, компанія планує подавати заяву на банкрутство вже наступного тижня. Після оприлюднення цієї новини акції компанії впали ще на 32%. За даними компанії, станом на червень цього року WeWork мала 777 офісів у 39 країнах світу.


Теги: стартап
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все