Компанія з будівництва тунелів для швидкісних поїздів Hyperloop One закривається

  • 22 декабря, 12:00
  • 3712
  • 0

Відома компанія Hyperloop One, яка спеціалізувалася на будівництві вакуумних тунелів для швидкісних поїздів зачиняється.

  1. Раніше Hyperloop One був стартапом, що зібрав понад $450 млн із моменту заснування у 2014 році.
  2. Компанія побудувала невеликий тестовий тунель поблизу Лас-Вегаса й на деякий час узяла назву Virgin Hyperloop One після інвестицій компанії Virgin Річарда Бренсона. Однак згодом Virgin забрали з назви, оскільки стартап вирішив зосередитися на перевезенні вантажів, а не людей.
  3. Зараз Hyperloop One звільнила більшість співробітників і намагається продати активи, зокрема — тестовий тунель і обладнання.
  4. На початку 2022 року в компанії працювало понад 200 осіб. Компанія також закрила свій офіс у Лос-Анджелесі. Іншим працівникам, яким доручено наглядати за продажем активів, повідомили, що їхня робота закінчується 31 грудня.
  5. З 2016 року дубайський конгломерат DP World підтримує Hyperloop One та володіє контрольним пакетом акцій. Залишок інтелектуальної власності стартапу буде передано DP World.

Hyperloop Technologies була заснована у 2014 році, для реалізації ідеї генерального директора Tesla Ілона Маска про швидкісний пасажирський транспорт. 

У 2022 році Virgin Hyperloop звільнила майже половину своїх співробітників, щоб зосередитись на вантажоперевезеннях за допомогою експериментальної версії надшвидких капсул. Компанія «змінила напрям» через проблеми з глобальним ланцюгом постачання і «всі зміни через Covid».


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все