Конкуренція зростає. ШІ-стартап Anthropic випустив безкоштовну програму з чат-ботом для iOS

  • 7 мая, 07:16
  • 1596
  • 0

Компанія в галузі штучного інтелекту Anthropic, заснована колишніми співробітниками OpenAI, виходить на ринок мобільних програм. Її чат-бот Claude вже доступний на iOS.

Програма Claude для iOS доступна для безкоштовного скачування для всіх користувачів. У AppStore є кілька клонів, розробником оригінальної програми вказана Anthropic PBC. У безкоштовний план включена модель ШІ Claude Sonnet, що пропонується як модель середньої потужності. Власники підписки можуть отримати доступ до більш потужної моделі Opus, яку порівнюють із GPT-4 та GPT-3,5 від OpenAI, через програму.

Claude не може створювати зображення, що значно відстає від ChatGPT, але може їх розуміти. Як повідомляє Anthropic у своєму блозі, додаток підтримує зйомку та завантаження фотографій, які ШІ може аналізувати та контекстуалізувати.

"Використовуйте фотографії з вашої бібліотеки, робіть нові фотографії або завантажуйте файли, щоб ви могли аналізувати зображення в реальному часі", - йдеться у блозі компанії.

Також компанія анонсувала новий командний план підписки Team, який доступний за 30 доларів США за одного користувача на місяць. Власники передплати мають доступ до сімейства моделей Claude 3, включаючи Opus, Sonnet і Haiku, і всі функції дешевшої на 10 доларів передплати Pro.

Як писав NV, на початку березня компанія екс-співробітників OpenAI Anthropic представила нову LLM Claude 3. На новій великій мовній моделі від Anthropic Claude 3 працюють три чат-боти компанії (Haiku, Sonnet та Opus) з різною потужністю. Згідно з заявами Anthropic, Opus нібито перевершила ChatGPT та Google Gemini у тестах та отримала майже людські здібності. Пізніше інженер Anthropic Алекс Альберт показав суперечливі результати тестування великої мовної моделі Claude 3 здатність запам'ятовувати. Штучний інтелект нібито продемонстрував при цьому самосвідомість, показавши, що розуміє, що його відчувають.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все