Консорціум NJJ отримав дозвіл придбати Датагруп-Volia та хоче об’єднати його з Lifecell – чекають на рішення регулятора

  • 8 апреля, 14:00
  • 3263
  • 0

Інвестиційна компанія NJJ Holding повідомила про свої плани об’єднати телекомунікаційного оператора України Датагруп-Volia з оператором мобільного зв’язку Lifecell. Чекають тільки на рішення регулятора, кажуть у компанії.

  1. NJJ Holding заснована та повність належить Ксав’є Ніелю. Регуляторне схвалення на придбання Датагруп-Volia вони отримали ще у березні 2024 року.
  2. 96,13% акцій Volia знаходяться у власності фонду Horizon Capital, американсько-української інвестиційної компанії під керівництвом Олени Кошарної. Решта 3,87% належить генеральному директору Датагруп-Volia, Михайлу Шелембі. Раніше AIN.UA писав, як фонд Horizon Capital залучив $350 млн та вже інвестував у три українські компанії.
  3. Тепер NJJ планують об’єднати Volia та Lifecell. Як тільки злиття схвалить регулятор, 100% зареєстрованих в Україні активів перейдуть у власність консорціуму.

Що буде після злиття 

  1. Група планує запустити значну інвестиційну програму після закриття угоди в Україні, з інвестиціями в мережу, ліцензії, обладнання та розширення інфраструктури.
  2. Horizon Capital, разом з Михайлом Шелембою інвестуватимуть у платформу Датагруп-Volia-Lifecell, щоб зберегти міноритарну частку та стати локальним партнером Ксав’є Ніеля та NJJ в Україні.
  3. До речі, теперішній генеральний директор Датагруп Михайло Шелемба очолить цю платформу. А Голова Наглядової Ради Датагруп-Volia П’єр Данон продовжить свою роботу на посаді Голови Наглядової Ради об’єднаної структури.
  4. Стверджується, що злиття компаній дозволить споживачам скористатися пропозицією потрійного пакету послуг. Він включатиме мобільний, фіксований зв’язок та платне телебачення. При цьому, кажуть, що будуть надавати «вищу якість обслуговування та кращу ціну».
  5. Фіналізація угоди залежить від отримання залишкових регуляторних схвалень та інших умов закриття.
  6. Об’єднана компанія надаватиме послуги мобільного зв’язку понад 10 мільйонам українців, а її фіксована мережа охоплюватиме понад 4 мільйони домогосподарств по всій країні.

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи