Контент Reddit будуть використовувати для навчання ШІ – контракт $60 млн на рік

  • 20 февраля, 13:00
  • 3778
  • 0

Reddit підписала угоду з неназваною великою компанією, що займається штучним інтелектом, яка дозволить їй використовувати контент платформи для навчання своїх моделей. Про це повідомляє Bloomberg News.

  1. Згідно з джерелами медіа, сума контракту становить $60 млн на рік.
  2. У березні цього року Reddit планує вийти на IPO (продаж акцій на біржі) і шукає інвесторів. Цей крок можна розглядати як спробу привабити інвесторів потенційними можливостями заробітку на ШІ.
  3. Деталі угоди можуть змінитися в міру продовження переговорів щодо запуску Reddit IPO.
  4. Якщо IPO відбудеться, це стане першим виходом на біржу великої соціальної мережі після дебюту Pinterest у 2019 році.
  5. Reddit відмовився від коментарів щодо угоди.

Критика

  1. Як пише Mashable, це рішення викликало невдоволення користувачів, які вже й раніше критикували бізнес-рішення платформи.
  2. Минулого року, після оголошення Reddit про платний доступ до API, тисячі форумів закрилися на знак протесту, а невдовзі після цього сайт зазнав збою.
  3. Через кілька днів група хакерів погрожувала оприлюднити раніше викрадені дані сайту, якщо гендиректор Reddit Стів Хаффман не скасує план щодо API або не заплатить їм $4,5 млн.
  4. Згодом Reddit видалив багаторічну історію приватних чатів і повідомлень з облікових записів користувачів, пояснивши це очищенням даних до 1 січня 2023 року для підготовки нової інфраструктури чату.
  5. Reddit також запровадив інші зміни, зокрема новий «офіційний» значок, призначений для того, щоб відрізнити справжні облікові записи від імітаторів, і нові функції автоматичної модерації. У вересні Reddit прибрав можливість відключити персоналізацію реклами, що ще більше обурило користувачів платформи.

Нова угода щодо ШІ може спричинити ще більшу хвилю невдоволення, оскільки тривають дискусії щодо етичності використання публічних даних, мистецтва та іншого створеного людьми контенту для навчання ШІ.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий