Кращий результат для кожного десятого запиту — Google оновлює алгоритм

  • 29 октября, 10:52
  • 4085
  • 0

У своєму блозі Google пише, що вдосконалює свою технологію на основі нейромережі BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers), яка відповідає за видачу пошукових результатів.

Раніше у BERT були проблеми з розумінням контексту фрази. Приміром, коли у Google писали запит «2019 бразильський мандрівник до США потребує візи», то алгоритм не міг розібрати «до США» і видавав також протилежні відповіді — умови для мандрівників зі США до Бразилії. Тепер такої проблеми бути не повинно, бо навіть на такі розмовні запити результати пошуку будуть більш релевантні.

Загалом, Google очікує, що кожен десятий результат буде більш точним. Поки що такі покращення будуть діяти для англійською, але далі впроваджуватимуться і для інших мов.

«Дуже потужною характеристикою системи є те, що алгоритм може вчитися розуміти контекст на англійській, але надалі впроваджувати зміни і в інші мови. Ми вже покращили за допомогою BERTсистему коротких описів у декількох десятках країн та бачимо значні покращення для таких мов, як корейська, гінді та португальська», — пише компанія.

Раніше MediaSapiens писав, що Google думає про купівлю додатку для обміну відео — Firework. Таким чином компанія прагне скласти конкуренцію китайському TikTok, що користується великою популярністю серед підлітків.


Теги: Google
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все