lifecell продають. Новим власником стане компанія французького мільярдера NJJ Capital

  • 1 января, 14:34
  • 3741
  • 0

Турецька телекомунікаційна компанія Turkcell підписала угоду про продаж своїх українських підрозділів, зокрема мобільного оператора lifecell, французькій компанії NJJ Capital.

Холдинг, який також володіє українською мережею колцентрів ТОВ «Глобал Білгі» та оператором вишок мобільного звʼязку ТОВ «Укртауер», оголосив про продаж 29 грудня. Причини такого рішення не оприлюднені.

Номінальна вартість проданих акцій становить 12,7 млрд грн для lifecell, 47,2 млн грн для «Глобал Білгі» та 1,96 млрд грн для ТОВ «Укртауер». Очікується, що остаточна ціна акцій буде визначена пізніше.

Що цьому передувало?

Продаж відбувається за кілька місяців після призначення Алі Тахи Коча новим генеральним директором компанії. Раніше він обіймав посаду радника в турецькому уряді, а згодом очолив департамент інформаційних технологій при президенті Туреччини. Перед ним Turkcell очолив колишній заступник міністра фінансів Туреччини Булент Аксу, але за два тижні після призначення покинув посаду. Про причини такого рішення не повідомлялось.

Акції Turkcell цього року зросли на 48%. Компанія повідомила про чистий прибуток у розмірі 5,48 млрд лір за третій квартал (близько $173 млн), що перевищило очікування аналітиків.

У звіті для акціонерів за листопад йдеться, що 54% акцій Turkcell належать приватним акціонерам, 26,2% — Фонду добробуту Турецької Республіки (TWF), решта 19,8% – люксембурзькій компанії IMTIS Holdings S.à.r.l, якою повністю володіє нідерландська LetterOne. Остання також входить в орбіту іншого телеком-гіганта VEON, материнської компанії оператора «Київстар». Частку в LetterOne має російський олігарх Міхаїл Фрідман, через що нещодавно українська влада ініціювала процес арешту його корпоративних прав. На роботі двох згаданих операторів це наразі не позначилось.

Що відомо про NJJ Capital?

NJJ Capital — інвестиційна компанія, заснована у 2010 році. Штаб-квартира компанії розташована в Парижі, Франція. Компанія інвестує в широкий спектр технологічних компаній, включаючи програмне забезпечення, мобільні та комунікаційні технології.

Компанією володіє мільярдер Ксав’є Ньєль. Французький бізнесмен залучений до телекомунікаційної та технологічної галузей. Він є засновником і мажоритарним акціонером французького інтернет-провайдера та оператора мобільного зв’язку Iliad, який працює під брендом Free Mobile у Франції та під брендом Play у Польщі. Бізнесмен також є власником газети Le Monde. Статки Ньєля оцінюються в $10,4 млрд.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все