Ілон Маск купує Twitter за 44 мільярди доларів

  • 26 апреля, 09:38
  • 4026
  • 0

Один із найбагатших людей світу, винахідник Ілон Маск вирішив вкластися у Twitter. Він купує соціальну мережу за 44 мільярди доларів, викупивши таким чином 100% її акцій. Таким чином він стане єдиним власником платформи, пише Wall Street Journal.

Спочатку керівництво компанії спробувало чинити опір одноосібному поглинанню. Але коли Ілон Маск розкрив схему фінансування угоди, погодилося. Для покупки Маск звернувся до кількох великих банків. Так, Morgan Stanley дасть йому маржинальний кредит під заставу акцій Tesla. Ще 21 мільярд доларів бізнесмен візьме зі своїх особистих заощаджень. Така покупка стане найбільшою подібною угодою в історії.

Після закриття угоди Twitter отримає статус приватної компанії. Її повністю оформлять на кінець цього року. Тривалість процедури залежить від підготовчих етапів, які включають схвалення угоди акціонерами та отримання всіх необхідних дозволів регуляторів.

Але Маск уже почав обживатися у новій ролі, зокрема і після того, як на початку квітня придбав 9,2% акцій соціальної мережі. Він також засудив підхід розробників Twitter до цензурування контенту.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все