Ілон Маск може піти з Tesla, якщо акціонери не дадуть йому $56 млрд — The Verge

  • 27 июня, 10:25
  • 3785
  • 0

Гендиректор Tesla Ілон Маск може покинути компанію, якщо акціонери не схвалять його гігантський пакет компенсаційної винагороди в розмірі $56 млрд, повідомляє The Verge. Голова ради директорів компанії Робін Денхолм закликала акціонерів схвалити пакет, стверджуючи, що це необхідно, щоб «мотивувати» Маска залишатися в компанії.

  1. Деякі інвестори стурбовані тим, що Маск втрачає інтерес до Tesla через свої численні інші проєкти, такі як SpaceX, Neuralink, X, xAI.
  2. Маск також прагне до більшого контролю над Tesla у вигляді 25% частки, щоб досягти своїх цілей щодо розвитку штучного інтелекту та автономних автомобілів.
  3. Зараз він володіє близько 13% компанії після продажу акцій на мільярди доларів для придбання Twitter.
  4. Він погрожував перетворити роботу Tesla над ШІ в окрему компанію, якщо його вимоги не будуть виконані.
  5. Попереднє голосування свідчить, що акціонери готові схвалити пакет винагороди. 25% вже проголосували, і понад 80% з них підтримують Маска. (A report by trading platform eToro from last month showed that about 25 percent of Tesla’s shares have already voted, Reuters said. Of those, more than 80 percent were in favor of Musk’s package)
  6. Це буде вже друге голосування акціонерів. Перше було анульовано судом штату Делавер анулював на підставі того, що процес затвердження був «глибоко недосконалим».
  7. Голосування щодо пакета винагороди відбудеться 13 червня.

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий