Ілон Маск втратив управління трьома супутниками для роздачі Інтернету

  • 1 июля, 08:59
  • 4259
  • 0

Представник компанії, яка  належить американському бізнесменові Ілону Маску. SpaceX повідомив про втрату зв’язку з трьома космічними супутниками системи Starlink. 

Пресі стало відомо про втрату трьох з 60 запущених Маском в космос супутників. Після виходу на орбіту вони спочатку встановили зв’язок із Землею, але потім перестали виходити на зв’язок. Фактично, SpaceX втратила можливість ними управляти й тепер сподівається, що апарати «будуть пасивно сходити з орбіти».

Решта 57 супутників мережі Starlink продовжують справно обмінюватися даними з Землею. Правда, на задану орбіту на даний момент з них вийшли тільки 45 апаратів. Співробітники SpaceX вирішили пожертвувати ще двома супутниками, щоб влаштувати перевірку процесу їх утилізації після виходу з ладу. Для цього їх примусово повернуть з орбіти. Супутники Starlink покроково виводилися в космос за допомогою ракети-носія Falcon 9. Так, 24 травня 2019 року в космос відправилися дев’ять нових супутників, пише Life. В результаті супутникова мережа повинна забезпечити користувачам широкосмуговий доступ в Інтернет.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все