Ілон Маск залучив $6 млрд інвестицій для свого ШІ-стартапу xAI

  • 27 мая, 14:00
  • 3854
  • 0

Стартап Ілона Маска зі штучного інтелекту xAI залучив $6 млрд інвестицій у межах раунду фінансування Серії B. Серед інвесторів — Andreessen Horowitz та Sequoia Capital, повідомила компанія у своєму блозі.

  1. Отримані кошти будуть використані для виведення на ринок перших продуктів xAI, побудови передової інфраструктури та прискорення досліджень, а також для розробок майбутніх технологій.
  2. xAI пообіцяла анонсувати незабаром «багато цікавих технологічних оновлень і продуктів».
  3. Маск у своєму дописі в X, коментуючи оголошення про фінансування, додав, що протягом наступних тижнів йому буде ще чим поділитися.
  4. Він також зазначив, що вартість компанії оцінили у $18 млрд, як і повідомляли раніше ЗМІ,

Американський бізнесмен хоче запустити xAI до осені 2025 року. Він також сказав, що він може співпрацювати з Oracle для розробки цього потужного комп’ютера. Для цього xAI планує використовувати у своєму суперкомп’ютері прискорювачі Nvidia H100. Скільки саме прискорювачів розробники мають намір залучити, не уточнюється.

На початку цього року Маск заявив, що для навчання моделі Grok 2 знадобилося приблизно 20 000 графічних процесорів Nvidia H100, а для Grok 3 та наступних моделей знадобиться вже 100 000 таких чипів.

Лінійка потужних GPU Nvidia H100 домінує на ринку чипів для центрів обробки даних у галузі штучного інтелекту, проте через високий попит їх буває складно придбати.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий