Ілон Маск заперечив продаж Starlink росії

  • 13 февраля, 04:51
  • 3771
  • 0

Власник компанії Starlink Ілон Маск категорично заперечив, що термінали продавались росії прямо чи опосередковано. Про це він повідомив у X.

«У низці неправдивих новин стверджується, що SpaceX продає росії термінали Starlink. Це категорична неправда. Наскільки нам відомо, Starlinks не продавалися прямо чи опосередковано росії», – написав він.

Раніше українські військові, а також волонтер Сергій Стерненко писали у соцмережах, що росіяни придбали Starlink і використовують її у війні проти України.

Ймовірно, вони придбали систему супутникового інтернету через ОАЕ з уже активованими обліковими записами і почали використовувати його на окупованих українських територіях.

В українській розвідці підтвердили, що російські окупанти використовують цю систему на фронті. Зокрема, радіоперехоплення свідчить, що для налагодження доступу до інтернету Starlink встановили, наприклад, у підрозділах 83-ї десантно-штурмової бригади зс рф. Ці окупаційні війська діють у Донецькій області поблизу Кліщіївки та Андріївки.

Представник ГУР МО України Андрій Юсов зазначив, що масштаб використання росіянами терміналів Starlink на війні зростає і починає набирати системного характеру.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все