Ілону Маску не дозволили вживлювати чіпи в мозок людей

  • 3 марта, 19:08
  • 3864
  • 0

Ілон Маск багато разів заявляв про те, що його компанія Neuralink, що розробляє інтерфейс для роботи з мозком, скоро розпочне клінічні випробування на людях. Але тепер стало відомо, що регулюючі органи США відхилили заявку компанії на початок випробувань мозкових чіпів на людях ще минулого року. Маск «забув» згадати цю деталь у своїх обіцянках, які він робив перед усім світом. 

Ця новина підкреслює, наскільки мало важать амбітні слова Маска.

Повідомляється, що заявку було відхилено, а регулятори виявили десятки проблем, які потрібно вирішити в першу чергу, а також висловили своє занепокоєння щодо безпеки планів компанії імплантувати літієві батареї людям.

Регулятори сумніваються, що компанія зможе вирішити ці проблеми вчасно, щоб вкластися в надто амбітні терміни Маска.

Наприкінці 2020 року джерела розповіли Reuters, що Маск заявляв своїм співробітникам про надто повільний прогрес компанії в отриманні схвалення регуляторів.

«Він не може оцінити, що це не автомобіль», — повідомило інформаційному агентству джерело. «Це мозок людини. Це не іграшка».

Незважаючи на все це, Маск обіцяв, що випробування Neuralink на людях точно розпочнуться у 2019 році. У лютому 2021 року він написав у Twitter, що компанія співпрацює з FDA, щоб почати «випробування на людях цього року». Приблизно через десять місяців його терміни перенеслися на «наступний рік».


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все