Люди випробують препарат, розроблений за допомогою штучного інтелекту

  • 3 июля, 10:59
  • 3765
  • 0

Перший препарат створений за допомогою штучного інтелекту, що є  повністю генеративним лікарським засобом, який успішно пройшов другу фазу клінічних випробувань з участю реальних пацієнтів.

За допомогою штучного інтелекту, стартап Insilico Medicine з Гонконгу розробив препарат IPF INS018055, призначений для лікування ідіопатичного легеневого фіброзу - хронічного захворювання, що призводить до утворення рубців у легенях. За даними Національного інституту охорони здоров'я США, щороку виявляють близько 100 000 нових випадків цього захворювання лише у США. Якщо не лікувати його, хвороба може призвести до смерті протягом двох-п'яти років.

Працюючи з генетичними даними за допомогою штучного інтелекту, команда Insilico Medicine змогла розробити препарат, який виявився першим у своєму роді. Препарат IPF INS018055 пропонує новий підхід до лікування ідіопатичного легеневого фіброзу і може допомогти тим, хто стикається з цим серйозним захворюванням.

«Ми очікуємо отримати результати поточної фази дослідження наступного року. Хвороба, яку ми лікуємо, рідкісною, а пацієнти, які підпадають під дослідження, мають мати певні критерії для відбору», — наголошують дослідники.

Компанія Insilico планує розширити обсяг тестування, залучивши 60 людей у 40 клініках США та Китаю. У разі успішного завершення поточної другої фази дослідження, планується проведення наступного дослідження з більшою кількістю пацієнтів. Після цього можливо початок третьої фази дослідження, в якій братимуть участь сотні учасників.



0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий