Маленька і швидка. Anthropic випустила найдоступнішу модель чат-бота з ШІ Claude 3 Haiku

  • 18 марта, 15:03
  • 3795
  • 0

Anthropic представила свою модель штучного інтелекту Claude 3 Haiku, яка читає щільні дослідні статті менш ніж за три секунди.

Розробник називає Haiku «найшвидшою та найдоступнішою моделлю у своєму інтелектуальному класі».

«Haiku … може читати дослідницьку статтю на arXiv (~10 тисяч токенів) з діаграмами та графіками менш ніж за три секунди. Після запуску ми очікуємо ще більше покращити продуктивність», - йшлося в анонсі Anthropic, опублікованому раніше цього місяця.

За словами представників компанії, Haiku поки що найкраще справляється із запитами до 32 тисяч токенів. Для порівняння, кожна масивна справа у Верховному суді містить близько 10 тисяч токенів, а одне зображення оцінюється у 1,6 тисяч токенів.

«Швидкість має важливе значення для наших корпоративних користувачів, яким потрібно швидко аналізувати великі набори даних та генерувати своєчасні результати таких завдань, як підтримка клієнтів. Claude 3 Haiku втричі швидше, ніж аналоги для переважної більшості робочих навантажень, обробляє 21K маркерів (~30 сторінок) в секунду для підказок до 32K маркерів. Він також генерує швидкий результат, забезпечуючи чуйний, захоплюючий чат та виконання багатьох невеликих завдань у тандемі», – кажуть в Anthropic.

Зараз модель Haiku доступна разом із моделями Sonnet та Opus у Claude API та на claude.ai (тільки для власників передплати Claude Pro за 20 доларів на місяць).

Як писав NV, на початку березня компанія екс-співробітників OpenAI Anthropic представила нову LLM Claude 3. Було заявлено, що на новій великій мовній моделі від Anthropic Claude 3 працюватимуть три нові чат-боти компанії: Haiku, Sonnet та Opus.

Claude 3 Sonnet, яку розробник називає "другою за розумністю моделлю", доступна безкоштовно. Найрозумніша модель Opus – для власників передплати. Згідно з заявами Anthropic, Opus нібито перевершила ChatGPT та Google Gemini у тестах та отримала майже людські здібності.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все