Маск заборонить iPhone для співробітників компанії, якщо Apple введуть ChatGPT в операційну систему

  • 13 июня, 12:17
  • 4416
  • 0

Ілон Маск заборонить своїм працівникам користуватися технікою Apple, якщо компанія таки введе ChatGPT від OpenAI на рівні операційної системи. У соцмережі Х, яка йому належить, він написав про це декілька твітів (і мемів).

За його словами, відвідувачів він змусить здавати свої пристрої на вході, де вони будуть зберігатися в клітці Фарадея. Це така конструкція, що блокує електромагнітні поля, включно з сигналами від мобільних телефонів, Wi-Fi та інших бездротових пристроїв. 

Маск вважає, що інтегрувати ChatGPT — «неприпустиме порушення безпеки». Та уїдливо зазначив: якщо Apple недостатньо розумна, щоб створити свій штучний інтелект, то як вони можуть гарантувати безпеку та конфіденційність.

«Apple не має жодного уявлення про те, що насправді відбувається, коли вони передають ваші дані OpenAI. Вони продають вас за безцінь», — написав мільярдер.

Нагадаємо,10 червня Apple провела свою щорічну масштабну конференцію розробників WWDC 2024. На ній представили Apple Intelligence, а також інтегрували ChatGPT від OpenAI у Siri та інші застосунки.

Розробник iPhone тоді підкреслив, що вони не будуть передавати дані користувачів іншим компаніям: усе буде зберігатися на телефоні та спеціальному персоналізованому хмарному сервісі Private Cloud Compute.

Чутки про укладання угоди з OpenAI ходили вже за кілька місяців до конференції, зокрема про це писав Bloomberg. Окрім власника ChatGPT, Apple розглядала також і Gemini від Google.

Кілька місяців тому Маск, який також є співзасновником OpenAI, подав у суд на гендиректора Сема Альтмана і Грега Брокмана та пов’язані з ними компанії. Причиною стало те, що компанія-розробник ШІ «обіцяла не заробляти на своїх продуктах, а бути доступною для людства», але порушила обіцянку.

Рік тому генеральний директор Tesla і SpaceX і власник Twitter, оголосив про дебют компанії з розробки та дослідження штучного інтелекту xAI, що матиме на меті «зрозуміти справжню природу Всесвіту» та конкурувати з OpenAI.

Наприкінці минулого року xAI презентувала свій перший продукт, чат-бот Grok, розроблений, щоб відповідати на запитання з дотепністю, та має бунтарську жилку.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий