Match, Meta та Coinbase об’єднуються, щоб протидіяти шахрайству на своїх платформах

  • 22 мая, 14:00
  • 3744
  • 0

Материнська компанія Facebook та Instagram, материнська компанія Tinder і компанія Coinbase створюють коаліцію Tech Against Scams, щоб боротися із шахрайством у застосунках для знайомств, соцмережах та криптосфері. Про це пише TechCrunch.

  1. Річ у тім, що розміщення шахрайства на їхніх платформах шкодить бізнесу та може створити погану репутацію. Тож компанії об’єднуються, щоб знайти способи протистояти інструментам, які використовують шахраї. До них доєдналися й інші компанії криптопростору, як-от Kraken, Ripple і Gemini.
  2. За статистикою, у США через любовне шахрайство люди втратили більше грошей, ніж через інші його види у 2019 році. У 2021 році американці втратили $770 млн через афери в соцмережах, а у 2023 році інвестиційні шахрайства призвели до збитків на суму понад $3,8 млрд. Не менше злочинності й у криптосфері.
  3. Рішення об’єднатися підсилило й те, що багато злочинців використовують низку платформ для своїх афер. Наприклад, із дейтингового застосунку можуть привести свою жертву на криптовалютну біржу. Тож компанії вирішили краще обмінюватися даними, щоб боротися з цією проблемою.
  4. Ускладнює виявлення різниці між реальною взаємодією та шахрайством розвиток штучного інтелекту. Вже писали про те, як шахраї використовують технологію deepfake у любовних аферах.

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все