Материнська компанія Google оголосила про перші в історії дивіденди та викуп акцій

  • 26 апреля, 14:00
  • 1335
  • 0

Компанія Alphabet вперше за свою історію оголосила про виплату дивідендів у розмірі 20% на акцію. Окрім того, її рада директорів санкціонувала викуп акцій на суму до 70 мільярдів доларів.

Як пише CNBC, дивіденди виплачуються за всіма класами акцій. Включно з акціонерами, які мають права голосу (класу В) та які не мають такого права (класу С). Та більшість інвесторів Google володіють акціями класу А. 

Усі акціонери, зареєстровані станом на 10 червня, отримають дивіденди в тому ж місяці. Відомо, що:

  1. співзасновник Сергій Брін, який володіє понад 730 мільйонами акцій класів В і С, отримає виплату в розмірі $146 млн. 
  2. співзасновник Ларрі Пейдж, який володіє 389 мільйонами акцій класу В, отримає дивіденди в розмірі $78 млн.

Reuters цитує слова старшого аналітика Investing Томаса Монтейро. Він сказав, що дивідендні виплати та викуп акцій на тлі значного зростання прибутку — це «дуже розумна стратегія для пошукового гіганта, який переживає важкий час». Alphabet перевершив очікування за квартал у продажах, прибутку та рекламі.

Як йдеться у звіті Alphabet, у першому кварталі 2024 року вони отримали виторг у розмірі $80,54 млрд. А чистий прибуток компанії зріс до $23,66 млрд.

За даними Reuters, після виходу звіту акції Alphabet зросли майже на 16%, що збільшило ринкову вартість компанії приблизно на $300 млрд доларів до понад $2 трлн.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все