Материнська компанія «Київстар» планує інвестувати в Україну $1 млрд упродовж пʼяти років

  • 4 января, 11:29
  • 3813
  • 0

Нідерландська компанія Veon, що є материнською компанією мобільного оператора оператора «Київстар», планує інвестувати $1 млрд в Україну протягом пʼяти років. Про це повідомляє The Forbes.

У першу чергу інвестиції підуть на відновлення базової магістральної мережі, центрів обробки даних, волоконно-оптичної інфраструктури. «Ці речі дадуть нам змогу швидше й ефективніше розгортати 5G і відкриті технології в країні», — сказав гендиректор Veon Каан Терзіоглу.

  1. Однак наразі не відомо, коли саме в Україні з’явиться 5G від «Київстар». За словами Терзіоглу, основу для досліджень і розробок уже почали закладати з допомогою міжнародних партнерств, зосереджених на Open RAN.
  2. Крім того, компанія розглядає запуск супутникового звʼязку.

«Важливо будувати майбутнє української цифрової інфраструктури з відкритими до зростання технологіями. Не тільки 5G, а й супутниковим зв’язком. Тому ми працюємо з компанією OneWeb у цьому напрямку. Також ми працюємо з Rakuten у сфері відкритих технологій. Ще один наш партнер — Amazon Web Services», — сказав Каан Терзіоглу.

Раніше, у червні 2023 року компанія Veon оголосила про наміри впродовж 3 років інвестувати $600 млн на відновлення та розбудову телеком-мережі в Україні.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи