Медіакомпанія купує юридичний ШІ-стартап Casetext за $650 млн

  • 27 июня, 11:42
  • 3721
  • 0

Американський ШІ-стартап Casetext, інструменти, якого покликані автоматизувати роботу юристів, приєднався до медіакомпанії Thomson Reuters. Дана угода оцінюється у $650 млн. 

Угода для медіакомпанії є складовою частиною довгострокової стратегії впровадження генеративного штучного інтелекту (ШІ) в юридичну, податкову, бухгалтерську та новинну бізнес-вертикалі. Головний фінансовий директор Thomson Reuters, Майкл Іствуд, заявив, що компанія планує витрачати близько 100 мільйонів доларів на рік на інвестиції в генеративний штучний інтелект.

У 2023 році Casetext, каліфорнійська компанія, запустила свій флагманський продукт під назвою CoCounsel - юридичний помічник зі штучним інтелектом. Цей інструмент здатен переглядати документи, готувати заяви та аналізувати контракти всього за кілька хвилин. Клієнтська база Casetext вже налічує понад 10 000 юридичних фірм та корпоративних правових відділів серед своїх клієнтів. Загальні інвестиції, отримані компанією, складають 64 мільйони доларів від Union Square Ventures та інших інвесторів, за даними Dealroom.

За дослідженням McKinsey & Co, застосування штучного інтелекту (ШІ) призведе до зростання вартості світової економіки на трильйони доларів, річний додатковий внесок оцінюється від 2,6 трлн до 4,4 трлн доларів. За результатами опитування Reuters 2023 року, 82% юридичних фахівців вважають, що генеративний штучний інтелект можна легко використовувати в правовій роботі. Проте 51% зазначають, що правникам не слід широко застосовувати цю технологію.


Теги: стартап ai ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все