Meta інвестує мільярди у чіпи Nvidia для досліджень ШІ

  • 22 января, 12:20
  • 3726
  • 0

Компанія Meta, яка є власником Facebook, Instagram та інших сервісів, оголосила про значні інвестиції в штучний інтелект. Компанія планує витратити мільярди доларів на чіпи Nvidia, які необхідні для досліджень у галузі ШІ.

У відеопості очільник компанії Марк Цукерберг наголосив, що майбутнє компанії у сфері ШІ потребує створення «масштабної обчислювальної інфраструктури».

До кінця 2024 року Meta планує придбати 350 000 графічних процесорів H100 від Nvidia. Ці чіпи є одними з найпотужніших на ринку і необхідні для розробки загального штучного інтелекту (AGI). AGI – це форма ШІ, яка може успішно виконати будь-яку інтелектуальну задачу, що і людина.

Разом з еквівалентними чіпами від інших постачальників, Meta матиме приблизно 600 000 загальних графічних процесорів до кінця року.

Наразі Meta розробляє модель наступного покоління Llama 3.

Він також вказав, що людям «потрібні нові пристрої», такі як розумні окуляри Ray-Ban Meta, для взаємодії зі штучним інтелектом.

Ці інвестиції Meta в штучний інтелект є частиною її довгострокової стратегії. Компанія вважає, що ШІ є ключем до майбутнього технологій і планує стати лідером у цій галузі.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все