Meta оголосила про видалення більше 8000 штучних китайських облікових записів

  • 17 октября, 06:23
  • 3869
  • 0

Meta закрила понад 8000 облікових записів у своїх соціальних мережах, які були приховано керовані Китаєм і призначені для впливу на Велику Британію, відповідно до нового звіту Європейського союзу щодо прозорості. За інформацією, яку надала Meta, акаунти в Facebook та Instagram були частиною мережі, спрямованої з Пекіна.

Мета, протягом періоду від квітня до травня цього року, виявила та закрила більше ніж 7700 облікових записів на Facebook та 15 груп і 15 облікових записів в Instagram через "неавтентичну поведінку". У своїй доповіді для Євросоюзу Meta заявила: "Ця мережа виникла в Китаї і була спрямована на різні регіони світу, включаючи Тайвань, Сполучені Штати, Австралію, Велику Британію, Японію та глобальну китайськомовну аудиторію".

"За нашими оцінками, сторінки цієї мережі, ймовірно, були набуті від спам-операторів, які включали неавтентичних передплатників, більшість з яких походили з В'єтнаму, Бангладешу і Бразилії - жодна з цих країн, на нашу думку, не становила цілі цієї операції".

Meta пов'язує цю кампанію з групою, яку відомо як Spamouflage, іноді відомою як Dragonbridge, яка має зв'язки з китайськими правоохоронними органами. Поза конфіденційними мережами, контрольованими Китаєм, Meta повідомила про дві з найбільших операцій впливу, які вона припинила, і ці операції були пов'язані з Росією.

Meta, компанія, що працює в соціальних мережах, стверджує, що ці операції дезінформації були спрямовані на війну в Україні. Крім того, вдалося встановити, що ці кампанії мали зв'язок з "приватними особами", включаючи колишнього лідера групи "Вагнер" Євгена Пригожина, який загинув в авіакатастрофі минулого місяця.

Інформацію про ці справи було передано Європейській комісії в рамках нового Кодексу поведінки. В цьому кодексі взяли участь Meta, TikTok, Microsoft і Google, і він спрямований на боротьбу з дезінформацією в Інтернеті, дотримуючись нових правил ЄС, що стосуються технологічних гігантів.

Сервіс Twitter, який раніше був відомий як Twitter, не приєднався до цього Кодексу поведінки, проте, за думкою комісії, він має найвищий рівень дезінформації серед соціальних мереж. TikTok також повідомив про видалення 12 акаунтів, що були пов'язані з російською мережею і спрямовані на європейські країни, включаючи Велику Британію.

Зафіксовано, що "особи, які керували цією мережею, видали себе за інших осіб з метою штучного підсилення певних точок зору. Ці точки зору були пов'язані з президентом України Володимиром Зеленським, економічними санкціями проти Росії та українськими біженцями".

Також компанія Google, яка також приєдналася до нових правил ЄС, підтримує зусилля зі слідкування та припинення кібератак на Україну. Крім цього, компанія повідомила, що "суб'єкти, які підтримуються російським, білоруським, китайським, іранським та північнокорейськими урядами, атакують українських і східноєвропейських державних і оборонних чиновників, військові організації, політиків, неправліні організації і журналістів".

Технологічний гігант заявив, що продовжує надавати Україні "критично важливу технічну інфраструктуру для забезпечення кібербезпеки" і передав українському уряду близько 50 тисяч нових ліцензій Google Workspace. Повідомлення про дезінформацію в Інтернеті, надані технологічним сектором, становлять частину ініціатив ЄС щодо боротьби з контентом, який вводить в оману, в Інтернеті в рамках Кодексу практики з дезінформації 2022 року.


Теги: facebook
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий