Meta визнала використання соціальних мереж для навчання штучного інтелекту

  • 3 октября, 18:52
  • 3777
  • 0

Meta представила нового діалогового бота, в процесі навчання якого використовували дані з соціальних мереж. Представник компанії, в інтерв’ю для ЗМІ, зазначив, що для навчання моделі було використано дані з соціальних мереж, але доступ був наданий тільки до "обмеженої" частини файлів.

Компанія Meta підтвердила, що вона використовувала публікації користувачів у соціальних мережах під час розробки застосунку MetaAI. Про це повідомив президент фірми з глобальних зв’язків Нік Клегг. Основними джерелами даних для розробки були майданчики Facebook і Instagram, і була використана "велика частина" інформації, яка була загальнодоступною.

«Ми намагалися виключити ті файли та набори даних, де переважала особиста інформація», підкреслив Клегг.

З цієї причини розробники не використовували матеріали з платформи Linkedin, як повідомив представник компанії. Однак Нік Клегг утримувався від відповіді на запитання видання щодо конфіденційності іншої частини файлів.

Нещодавно, у вересні 2023 року, Meta представила бета-версію свого AI-асистента MetaAI. Застосунок доступний на платформах WhatsApp та Instagram, а також у окулярах Ray-Ban Meta і Quest 3.

Варто відзначити, що в цей час також з'явилася інформація про розробку потужної версії великої мовної моделі, яка конкурує з ChatGPT 4.

Раніше Ілон Маск звинувачував корпорацію Microsoft у "крадіжці" користувацьких даних Twitter (тепер X) для навчання чат-бота і навіть загрожував подати на фірму позов.


Теги: facebook
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все