Meta закриває платформу бізнес-комунікацій Workplace, щоб зосередитись на роботі з ШІ

  • 16 мая, 08:58
  • 3838
  • 0

Meta закриває свою платформу для бізнес-комунікації Workplace, щоб зосередитися на роботі зі штучним інтелектом і технологіями метавсесвіту. Про це дізналося видання TechCrunch, яке опублікувало записку компанії для клієнтів платформи.

У ній йдеться, що для зручності користувачів закриття хочуть зробити якомога плавнішим. Workplace працюватиме у звичайному режимі до 31 серпня 2025 року. А далі:

  1. 1 вересня 2024 року Meta знизить ціну за користування на 50%;
  2. 1 вересня 2025 року Workplace буде безплатним і доступним лише для читання та завантаження даних;
  3. 31 травня 2026 року видалять усі облікові записи.

Завантажити інформацію можна через інструмент «Завантажити дані» в налаштуваннях або скористатися API Workplace, щоб перенести на іншу платформу. До речі, Meta просуває продукт від Zoom. У записці йдеться, що вони створять інструменти, які полегшать перехід на Workvivo: Zoom придбав цю платформу торік, а вже в березні компанія представила свою платформу на основі ШІ для спільної роботи.

Наразі не зрозуміло, скільки працівників постраждають від закриття Workplace. Вперше Meta заявила про платформу ще у 2015 році. Вона працювала в бета-версії як Facebook at Work до офіційного запуску в жовтні 2016 року. Платформа мала великі плани принести диференційований потік доходів. Але материнській компанії Facebook виявилось складно конкурувати зі Slack і пізніше Teams від Microsoft.

Нагадаємо, нині Meta зацікавилась розробкою навушників з камерою та штучним інтелектом. Але західні журналісти скептично оцінюють реалізацію такого проєкту, посилаючись на нещодавні закриття амбіційних проєктів і відсутність власної лінійки техніки, яка є в конкурентів.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все