Microsoft кидає виклик Google? Стало відомо, хто очолить ШІ-напрям техкорпорації

  • 22 марта, 16:32
  • 3793
  • 0

Компанія Microsoft нарешті знайшла професіонала, який може очолити напрямок розробки технологій штучного інтелекту. Як відомо, наприкінці минулого року з’явилась інформація про те, що цю посаду мав обійняти директор OpenAI та «розробник» ChatGPT Сем Альтман. Втім за пів року після чуток про це вакантну посаду обійняв ветеран штучного інтелекту та засновник Google DeepMind Мустафа Сулейман.

Він очолить нову групу компанії Microsoft AI, яка координуватиме всі ініціативи щодо штучного інтелекту для споживачів, а також чат-бот Copilot. Це – ще один крок у стратегії Microsoft з перетворення на лідерку в ШІ-перегонах, пише Business Insider.

Як припускають журналісти, наймання колишнього топменеджера Google може бути знаком того, що це – активізація нової гри зі штучним інтелектом. Цього разу перший крок зробила Microsoft.

Що відомо про Мустафу Сулеймана

Сулейман – серійний британський техпідприємець. Свого часу він заснував компанію DeepMind, яка спеціалізувалась на розробці штучного інтелекту. У 2014 році за більш як $500 млн її придбала корпорація Google, а Сулейман перейшов працювати до техгіганта на посаді віцепрезидента з продуктів та політики ШІ. Він керував прикладними дослідженнями та комерціалізацією, допоміг зробити DeepMind світовим лідером у галузі досліджень та етики штучного інтелекту, а також став співавтором низки наукових публікацій.

Зокрема, його книга «Прийдешня хвиля: Технології, влада та найбільша дилема двадцять першого століття» (The Coming Wave: Technology, Power, and the Twenty-first Century’s Greatest Dilemma), що вийшла у вересні 2023 року, стала бестселером New York Times та Sunday Times.

Він також заснував та очолював студію штучного інтелекту, яка переосмислює «стосунки» між людьми та комп’ютерами, Inflection AI. Вона спеціалізується на розробці персоналізованих ШІ-продуктів під брендом Pi. 

Що відбувалося між Microsoft та Семом Альтманом

Наприкінці листопада 2023 року стало відомо, що Сем Альтман пішов із посади виконавчого директора OpenAI. Заміну йому знайшли вже за два дні. Тоді говорили, що він разом із президента компанії Ґреґом Брокманом та низкою співробітників мав приєднатися до ШІ-команди Microsoft.

Уже за кілька днів після новин про відставку Альтмана готовність техногіганта до співпраці з ним поставили під сумнів. Практично одразу OpenAI повернула Сема Альтмана на посаду CEO і вирішила оновити склад ради директорів.

Очільник Microsoft Сатья Наделла тоді зазначав, що співпраця з Альтманом продовжується незалежно від того, де він перебуває фактично. За припущеннями, він міг мати на увазі угоду на $10 млрд, яку компанії уклали між собою раніше.

Ситуація з Альтманом не дає розуміння того, чи справді Наделла був готовий залучити його до роботи безпосередньо всередині корпорації. Проте наймання Сулеймана вказує на готовність Microsoft покладатися на «відомі імена» для просування своїх амбіцій у галузі ШІ.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все