Microsoft кидає виклик Google та відкриває офіс ШІ-розробок у Лондоні

  • 9 апреля, 14:00
  • 2810
  • 0

Microsoft відкриває новий підрозділ штучного інтелекту у Лондоні, що можна розцінити як прямий виклик Google DeepMind, лідеру в цій галузі. Про це пише Business Insider.

Новий центр очолить Джордан Хаффман, колишній дослідник DeepMind, а його діяльність буде зосереджена на розробці нових інноваційних ШІ-рішень. Це значний крок для Microsoft, яка прагне стати лідером у сфері ШІ.

«У Великій Британії є величезна кількість талантів і знань у галузі ШІ і Microsoft AI планує зробити значні довгострокові інвестиції в регіон, оскільки ми починаємо наймати найкращих науковців та інженерів штучного інтелекту в цьому новому центрі ШІ», – заявив Мустафа Сулейман, керівник нового підрозділу ШІ Microsoft.

Microsoft вже має офіси у столиці Великої Британії і раніше пообіцяла інвестувати £2,5 млрд у британські центри обробки даних протягом наступних трьох років. 

Шалена конкуренція

Цей крок Microsoft є відповіддю на зростаючу конкуренцію у галузі ШІ, у яку компанії, як Meta і OpenAI, також роблять значні інвестиції. Вони намагаються зміцнити свої підрозділи ШІ більшими ресурсами й талантами, а також полюють на цінних дослідників Google, пропонуючи їм, за деякими даними, грошові пакети до $10 млн. Сама Meta нещодавно втратила трьох провідних фахівців зі ШІ, а Google за останній рік спостерігає відтік співробітників до OpenAI.

DeepMind, який був заснований у 2010 році та придбаний компанією Google у 2014 році, упродовж багатьох років був лідером у цій галузі, але тепер стикається з жорсткою конкуренцією з боку нових гравців.

Google DeepMind, який налічує понад 2000 співробітників, очолює роботу над Gemini, відповіддю компанії на велику мовну модель OpenAI GPT-4, що робить її важливою частиною стратегії Google щодо ШІ.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий