Microsoft тестує ШІ-чат-бот Copilot у Telegram

  • 28 мая, 09:00
  • 3799
  • 0

Компанія Microsoft запустила ШІ-чат-бот Copilot у Telegram, про це вони повідомили у своєму блозі. Спілкування з ботом відбувається в бета-версії, це безплатно.

  1. Copilot — це персональний помічник генеративного штучного інтелекту на базі моделі GPT і Bing Search (пошуковика від Microsoft). Затестити бота можна за цим посиланням або ввівши @CopilotOfficialBot у рядку пошуку в Telegram. Працюватиме як у вебверсії, так і в мобільному застосунку.
  2. Microsoft пропонує використовувати бота для розваг, планування подорожей, пошуку фільмів чи музики тощо. Однак компанія попереджає, що бот може робити помилки.
  3. Якщо зайти в чат-бот, він повідомляє про ліміт відповідей. Запитувати його можна до 30 разів на день. Після цього доступ закриють аж до наступного дня.

Що відомо

Copilot став загальнодоступним у грудні 2023 року, а в січні Microsoft запустила підписку на Pro-версію для усіх користувачів. Пізніше компанія розширила місячну підписку на Copilot Pro на більше ринків та додала нові можливості для свого ШІ. 

Щодо Telegram, суперечки про його безпечність в Україні тривають давно. Український підприємець Ярослав Ажнюк, у коментарі звернув увагу на безпекові ризики месенджеру. Один із них — збій у рунеті, який призвів до того, що Telegram припинив працювати в майже всій Європі та частково у США. Другий полягає у тому, що раніше видалені повідомлення з’явилися знову.

Нещодавно Telegram заблокував низку українських ботів, за допомогою яких можна було повідомляти про дії окупантів. Але того ж дня розблокував. У коментарі для Reuters представник месенджеру заявив, що боти були «тимчасово відключені через помилкове спрацьовування, але згодом були відновлені» без надання додаткових деталей.

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення закликала припинити офіційну державну комунікацію у Telegram. А українські розробники запропонували створити захищений сервіс «Дія.Канали» як альтернативу Telegram для держслужбовців та органів влади.

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав цей месенджер «дуже небезпечним і вразливим», а представник ГУР Андрій Юсов зауважив, що загрози від Telegram цілком реальні.

За даними Washington Post, навіть самі російські пропагандисти визнали Telegram-канали «найперспективнішим способом для просування дезінформації» в Україні.

Головне управління розвідки повідомляло, що росія масово скуповує та створює українські Telegram-канали з метою поширення дезінформації та розхитування суспільно-політичної ситуації в країні. 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий