Мільйони доларів за ваші пости. Reddit дозволила Google навчати ШІ-моделі на контенті з соцмережі

  • 26 февраля, 17:51
  • 3762
  • 0

Компанії, які розроблять штучний інтелект, потребують якісних даних для навчання своїх моделей. Google у цьому заручилася підтримкою популярної соцмережі Reddit.

Минулого тижня стало відомо, що соціальна медіаплатформа Reddit уклала угоду з невідомим гравцем на ринку штучного інтелекту. Видання Bloomberg писало, що угода дозволить компанії використовувати дані із платформи для навчання моделей штучного інтелекту. Тепер агентств Reuters виявило, що цим партнером виступила Google, а вартість угоди склала близько 60 мільйонів доларів на рік.

Reddit готується до виходу на фондовий ринок і прагне напередодні отримати прибуток, що не є простим завданням в умовах її жорсткої конкуренції за доходи від реклами з TikTok і Meta. Минулого року Reddit заявила, що стягуватиме з компаній плату за доступ до свого API, і угода з Google стала першою гучною угодою у цьому напрямку.

Повідомляється, що в рамках угоди Reddit зробить контент, опублікований на платформі, доступній для Google, яка використовуватиме його для навчання власних ШІ-моделей. Ні Reddit, ні Google офіційно не прокоментували новини про угоду.

Нагадаємо, що Reddit існує з 2005 року. Платформа працює як агрегатор новин та веб-форум. Тут користувачі можуть ділитися зображеннями, відео, посиланнями, тестовими повідомленнями та рейтингувати контент один одного, голосуючи «за» або «проти». За даними Similarweb, сайт Reddit утримує 16 місце у списку 20 найбільш відвідуваних сайтів у світі.

Раніше повідомлялося, що OpenAI, стартап, що стоїть за інструментом генерації тексту ChatGPT, веде переговори з видавцями новин, щоб використати їхній контент для навчання своїх моделей. У грудні стало відомо, що OpenAI уклала контракт із німецьким медіагігантом Axel Springer SE вартістю десятки мільйонів доларів. У той же час, розробники ШІ вже стикалися з численними позовами про порушення авторських прав. Один із таких ініціювала The New York Times.

Великий потенціал має і навчання ШІ-моделей на постах та коментарях у соцмережах. Напередодні гендиректор Meta Марк Цукерберг заговорив про створення потужного штучного інтелекту. Його заява викликала занепокоєння через потенційне використання контенту з Facebook та Instagram для цього.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий