Мінцифра готує для українців 6 сервісів в Дії

  • 15 февраля, 13:22
  • 3805
  • 0

Кожен другий українець отримує держпослуги через Дію. Добірка найочікуваніших сервісів, які стануть доступні в застосунку та на порталі Дія найближчим часом.

Заява на шлюб

Одружитися в застосунку все ще не можливо, але подати заяву на реєстрацію шлюбу зовсім скоро можна буде на порталі Дія. Отримання послуги триватиме до 15 хвилин. Це з урахуванням часу на вибір формату церемонії, місця, часу й інших деталей.

Заміна посвідчення водія

Для всіх, хто користується тимчасовим посвідченням водія, хто втратив, пошкодив чи змінив прізвище в документі, буде доступна заміна посвідчення водія в Дії. Команда працює над тим, щоб повернути заміну посвідчення водія в Дію. Ще удосконалює послугу, щоб замінити права можна було не лише з ID-карткою, а й із закордонним паспортом чи посвідкою на постійне або тимчасове проживання для іноземців. Також важливе оновлення — отримати права можна у форматі digital first - користуватися лише цифровим аналогом без пластикового посвідчення.

Скасування належного користувача

Це зможе зробити як власник авто, так й ініціювати сам належний користувач.

Витяг про несудимість

Він необхідний при оформленні на роботу, усиновленні дитини чи в інших життєвих ситуаціях. Якщо ваші дані є у відповідних реєстрах, отримати витяг у Дії зможете протягом кількох хвилин. Уся необхідна інформація підтягнеться автоматично й нічого не потрібно вводити вручну.

Судові рішення

Замовити відповідний документ в кілька кліків. Він підписаний електронним підписом судді й має таку саму юридичну силу, що й паперовий документ.

Розмитнення авто

У Дії потрібно буде ввести всього три характеристики: рік виготовлення авто, тип двигуна, його об'єм або потужність. Далі система автоматично розрахує вартість розмитнення. Вартість авто не враховуватиметься.


Теги: дія
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все