Мінцифри планує збільшити кількість ІТ-спеціалістів до пів мільйона

  • 19 марта, 14:14
  • 4020
  • 0

Міністерство цифрової трансформації має на меті до 2024 року збільшити в Україні кількість ІТ-спеціалістів до 500 тисяч.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час четвертого Українсько-Німецького економічного форуму.

«У нашій країні працює вже 220-230 тисяч ІТ-спеціалістів. У нас є мета - до кінця 2024 року зробити так, щоб це було 500 тисяч спеціалістів», - розповів Федоров.

Він додав, що в Мінцифри також працюють над тим, щоб за три роки доходи від вітчизняної ІТ-галузі зросли з $6,5 млрд до $16 млрд.

Федоров зазначив, що такому зростанню ІТ-галузі в Україні сприятиме поява віртуальної бізнес країни - Дія City. Він нагадав, що Дія City передбачає спрощений податковий режим та спеціальні умови для ІТ-компаній, які стануть її резидентами. Віцепрем'єр також нагадав, що однією з цілей Мінцифри є збільшення долі ІТ-галузі у ВВП України з 3% до 10%.

Як повідомляв Укрінформ, збільшення кількості фахівців, які працюють у вітчизняній сфері інформаційно-комунікаційних технологій, і зокрема в ІТ-галузі, є одним із завдань Національної економічної стратегії на період до 2030 року. Сприяти зростанню кількості ІТ-спеціалістів в уряді планують шляхом збільшення підготовки фахівців у закладах освіти.


Теги: дія
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все