Мінцифри та Amazon (AWS) співпрацюватимуть для прискорення розвитку хмарних технологій в Україні

  • 19 июля, 06:30
  • 3943
  • 0

Віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та директор з цифрових трансформацій у державному секторі Amazon Web Services Ліам Максвелл підписали меморандум про взаєморозуміння щодо прискорення цифрової трансформації та впроваджень інновацій в Україні.

Меморандум передбачає співпрацю Мінцифри та Amazon Web Services:

  1. Розвиток навичок роботи з хмарними технологіями з метою впровадження програм навчання і сертифікації, що базується на хмарних рішеннях.
    У межах програми українські навчальні заклади зможуть приєднатися до AWS Academy, що надає студентам, викладачам та навчальним закладам ресурси для прискорення навчання хмарних технологій. Програма передбачає безкоштовні сервіси, які доступні необмеженій кількості студентів і викладачів.
  2. Підтримка у впровадженні стратегії Міністерства з розвитку ІТ-інфраструктури та поширенні хмарних технологій. Зокрема, за рахунок розвитку малого середнього бізнесу та стартапів, які використовують хмарні рішення.
    Програми, як AWS Activate, пропонують безкоштовні інструменти для розвитку бізнесу, надають ресурси на використання хмарних сервісів AWS, навчальні програми та консультації експертів. Вони вже допомогли українським стартапам, наприклад, Preply, де з моменту запуску провели понад 10 мільйонів уроків для студентів.
  3. Співпраця з питань модернізації ІТ-систем та політики Міністерства у сфері хмарних технологій.

"Початок співпраці Мінцифри з Amazon (AWS) — це позитивний сигнал іншим великим міжнародним компаніям та брендам про те, що в Україну можна і потрібно заходити. Саме для цього ми цифровізуємо країну та створюємо сприятливі умови для розвитку ІТ, технологічних компаній та стартапів. Наша команда робить все для того, щоб Україна асоціювалася у світі з цифровим проривом. Розвиток хмарних технологій в Україні — пріоритет зараз. Особливо для державних органів влади. Це дозволить знизити ризики корупції на закупівлях обладнання, суттєво зменшити витрати з бюджету та пришвидшити впровадження інновацій у державі", — сказав Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Протягом багатьох років Amazon (AWS) мав сильну, віддану і зростаючу спільноту клієнтів в Україні. Ми вітаємо підписання цього Меморандуму про взаєморозуміння з українським Урядом і сподіваємося на спільну роботу в напрямі цифрового розвитку держави", — Ліам Максвелл, Директор з цифрових трансформацій у державному секторі, Amazon Web Services в Європі.


Теги: amazon
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все