Між Google та Opera назріває серйозний скандал

  • 20 января, 11:48
  • 4071
  • 0

Між Google та Opera може спалахнути серйозний скандал. Hindenburg Research опублікував звіт, в якому стверджується, що браузер працює з чотирма додатками для Android, орієнтованими на Індію, Кенію і Нігерію (CashBean, OKash, OPay і OPesa). Ці додатки серйозно порушують політику Google Play Store, яка забороняє кредити з високими відсотками і оманливі описи. Додатки претендуватимуть на максимальну річну відсоткову ставку (APR) в розмірі 33% або менше. Але фактичні ставки будуть набагато вищими, досягнувши 438% для OPesa. І хоча вони публічно пропонували розумні строки кредитування від 91 до 365 днів, реальна тривалість була не більше 29 днів (для OKash) і частіше 15 днів, що набагато нижче 60-денного мінімуму Google. 

Умови тільки погіршилися для тих, які не заплатив до визначеного дня. Запізнення всього на один день може підняти APR до 876%. Крім того, додатки збирали телефонні контакти, щоб турбувати людей дзвінками і повідомленнями в надії, що це змусить клієнтів платити. В цих повідомленнях часто погрожували судовим позовом. Наслідки таких ситуацій дуже серйозні. Багато користувачів – це молоді люди, чиє фінансове майбутнє і навіть кар’єра можуть опинитися під загрозою через проблеми з кредитами.

Hindenburg Research припустив, що Opera використовує кредитні програми для штучної підтримки фінансового зростання, незважаючи на більш низьку норму прибутку, ніж основний бізнес браузерів. А також, що компанія вклала мільйони доларів в додатки і організації, які належать її генеральному директору, незважаючи на сумнівну інформацію і ділову практику .

Зараз очікуються коментарі від Google та Opera. Однак, якщо звіт точний, у Opera проблеми. Google може легко видалити кредитні програми з Play Store, і репутація Opera буде зруйнована.


Теги: Google opera
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все