На iPhone випустили додаток для тих, кому лінь навіть водити пальцем по екрану

  • 4 сентября, 08:34
  • 4017
  • 0

У програмі є власний браузер і підтримка популярних соцмереж, включаючи Facebook та YouTube.

Розробники із компанії Hawkeye Labs вважають, що легенько торкатися пальцем скляного дисплею сучасного мобільника – це важко. Вони пропонують ще більше зменшити фізичне навантаження, почавши керувати смартфоном за допомогою очей. Новим способом управління вже можуть скористатися власники iPhone. 

Утиліта Hawkeye Access додає до iPhone керування поглядом. У програмі є власний браузер і підтримка популярних соцмереж, включаючи Facebook та YouTube. Також для більш повного управління додаток підтримує голосовий пошук та заповнення полів диктуванням.

Ідея Hawkeye Access не нова – Samsung кілька років тому вже випускала подібну технологію у 2013 році з Galaxy S4. Однак девайс пропонував лише найпростіші дії – пауза відтворення відео при відвертанні голови від екрану та прокручування сторінки. Також південнокорейський гігант випустив окремий додаток EyeCan+, який дозволяв очима керувати курсором миші на ПК.

У Hawkeye Access функціональність розширили, і очима можна навіть переходити по посиланнях. Усього підтримується чотири жести:

  • подивитися на край дисплею для прокручування сторінки
  • посміхнутися, моргнути або тривало вдивлятися для активації опції
  • поглянути в правий нижній кут для повернення на домашній екран
  • поглянути у ліву частину дисплею для переходу на попередню веб-сторінку


Сама Hawkeye Access з’явилася восени 2018 року, але тоді це було обмежене демо технології. Нині додаток повноцінно доступний в магазині App Store. Ним можуть скористатися усі власники iPhone, в яких є камера TrueDepth – це моделі лінійки X.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все