«Намагаються створити Бога». Марк Цукерберг розкритикував конкурентів, які використовують закритий вихідний код у розробці ШІ

  • 8 июля, 10:04
  • 3712
  • 0

Генеральний директор Meta Марк Цукерберг розкритикував конкурентів, які використовують закритий вихідний код у розробці штучного інтелекту, заявивши, що їхні спроби створити «єдиний справжній ШІ» схожі на спробу «створити Бога».

Цукерберг стверджує, що майбутнє ШІ має бути засноване на відкритому вихідному коді, щоб дати можливість багатьом людям використовувати ці технології.

Цукерберг висловив свою думку в інтерв'ю з Кейном Саттером (@Kallaway) на YouTube. Він підкреслив, що ідея одного домінуючого ШІ здається йому відразливою та нереалістичною. Натомість, на його думку, має існувати безліч різних ІІ, що відображають різноманітність інтересів людей. Цукерберг впевнений, що відкриті платформи ШІ сприяють кращому досвіду користувача, дозволяючи великій кількості людей експериментувати і створювати нові рішення.

У четвер Meta також анонсувала ранні тести свого програмного забезпечення AI Studio у США, яке дозволить користувачам створювати ШІ-аватари для спілкування через Instagram. Ці аватари будуть позначені як ШІ, щоб уникнути плутанини.

Цукерберг також згадав про прогрес у розробці розумних окулярів Ray-Ban Meta та майбутніх технологій голографічних дисплеїв. За його словами, до появи повноцінних голографічних дисплеїв випускатимуться розумні окуляри без дисплея та окуляри з проекційними дисплеями. Він також передбачив, що в майбутньому люди зможуть використовувати браслети для взаємодії з нейронними інтерфейсами, дозволяючи контролювати пристрої за допомогою мозкових сигналів.

Завершуючи Цукерберг зазначив, що нові платформи, такі як розумні окуляри, не замінять повністю смартфони, але змінять їх використання. На його думку, через 10 років люди більш усвідомлено використовувати свої телефони, віддаючи перевагу новим пристроям для виконання повсякденних завдань.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий