Нарешті. Виправлено нюанс, який суттєво погіршував навігацію в Картах Google

  • 17 января, 12:01
  • 3714
  • 0

Карти Google завдяки GPS дозволяють ефективно орієнтуватися у просторі, але не під землею. У Google знайшли, як виправити цю проблему.

Карти Google мають підтримку Bluetooth-маяків, які можуть використовуватися для орієнтації в тунелях. Технологію розробила та впровадила у багатьох великих містах, як Нью-Йорк, Чикаго, Париж, Брюссель тощо, компанія Waze, що належить Google.

"Програма Waze Beacons забезпечує безперебійну навігацію водіям під землею, куди сигнали GPS не досягають, забезпечуючи послуги місцезнаходження, підвищену безпеку водія і кращу видимість подій усередині тунелю в реальному часі", - йдеться в повідомленні на сторінці підтримки Google.

Тестування Bluetooth-маяків розпочалося, ймовірно, у жовтні 2023 року. Тепер нова функція навігації стала широкодоступною. Для того, щоб скористатися нею, необхідно відкрити в Картах Google налаштування, вибрати розділ «Налаштування навігації», перейти до «Параметри керування» та увімкнути функцію сканування тунельних маяків Bluetooth для підвищення точності розташування. Коли функція увімкнена, програма запитуватиме дозвіл на пошук пристроїв поблизу. Це оновлення поки не надійшло до Карти Google для iOS.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий