Нарешті. Власники iPhone тепер можуть перейменувати Siri

  • 18 июня, 09:01
  • 3753
  • 0

З появою iOS 18 у користувачів з'явилася можливість вибрати нове ім'я для голосового помічника Siri. У соцмережах із цього приводу вже розпочалося змагання з креативності.

У новій операційній системі від Apple з'явилася можливість закріплювати за складними завданнями певні висловлювання. Функція, що отримала назву Vocal Shortcuts, має на меті насамперед підвищити доступність гаджета. Завдяки інструменту Listen for Atypical Speech, який надає пристроям здатність розуміти того, хто говорить, страждає від захворювань, що впливають на мовлення (церебральний параліч, бічний аміотрофічний склероз, інсульт і т. д.), скористатися Vocal Shortcuts може широке коло користувачів.

Втім, менш ніж через тиждень після релізу iOS 18 користувачі соцмереж знайшли голосовим ярликам менш практичне застосування. У розділі налаштувань голосових ярликів є розділ Siri, у якому можна надати помічнику нове ім'я. Для збереження його потрібно вимовити тричі, пише MacRumors.

У тематичному обговоренні на Reddit вже кілька днів триває змагання на найкреативніший варіант імені. Пропонували, наприклад, фрази "Ok, Google" або "Yo, Alexa", що активують голосових помічників від конкурентів Apple. Масово згадували різні системи з популярних кіно та серіалів: «Комп'ютер» із Стар Трека, «Джарвіс» із всесвіту Marvel. Не обійшлося і без пропозицій надати голосовому помічникові образливе ім'я або пофліртувати, встановивши активацію помічника за словами «Привіт, крихітко!».

Нагадаємо, минулого тижня було презентовано бета-версію нової операційної системи iOS 18. Повноцінний запуск очікується восени цього року.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий