Не поступиться Gemini? Samsung зібралася розвивати свій аналог Siri

  • 4 апреля, 10:04
  • 3715
  • 0

Samsung не лише не збирається відмовлятися від голосового помічника Bixby, а й планує розвивати його, додаючи функції штучного інтелекту.

З моменту появи в 2017 році Bixby було додано до ряду пристроїв Galaxy, зокрема серій A та Flip. Зараз із голосовим помічником можна зробити небагато. Наприклад, знайти номер телефону в контактах, переключити пісню, знайти пристрої, підключені до SmartThings, відкрити камеру або встановити таймер на кілька секунд, запустити трекер для бігу. Втім, зрештою, це може змінитися.

Виконавчий віце-президент Samsung Вон-Джун Чой заявив в інтерв'ю CNBC, що компанія планує приділити серйозну увагу своєму голосовому помічнику Bixby та оновити його, надавши різноманітні функції штучного інтелекту.

«Bixby був ключовим голосовим помічником для Samsung не тільки для мобільних пристроїв, а й для телевізорів та цифрових пристроїв, які існують в екосистемі Samsung. Тому досі це був головний голосовий помічник. З появою технології генеративного штучного інтелекту і LLM, як я вважаю, ми повинні переглянути роль Bixby, щоб Bixby міг бути оснащений генеративним штучним інтелектом і стати розумнішим у майбутньому», - сказав Джун Чой.

Аналогічний персональний помічник та система питання-відповідь Siri на пристроях з iOS з'явився у 2011 році. Як і Bixby, можливості Siri ще дуже далекі від можливостей чат-ботів зі штучним інтелектом, які працюють у голосовому режимі, таких як GhatGPT чи Gemini. Очікується, що Siri буде «прокачана» новими ШІ-функціями з випуском нової версії операційної системи від Apple iOS 18 пізніше цього року.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий