Не Apple AI єдиним. iPhone можуть отримати штучний інтелект від екс-співробітників OpenAI

  • 25 марта, 11:44
  • 3734
  • 0

Apple продовжує працювати над додаванням функцій штучного інтелекту до своїх смартфонів. iPhone можуть отримати ШІ-функції, розроблені не тільки OpenAI або Google, а й від стартапу Anthropic.

Очікується, що наступне оновлення програмного забезпечення Apple, iOS 18, включатиме функції генеративного штучного інтелекту. Вже було відомо, що Apple, ймовірно, вела переговори з найбільшими гравцями на цьому ринку – OpenAI та Google, а також Baidu (для впровадження ШІ на смартфонах для Китаю). Новий звіт інсайдера Марка Гурмана з Bloomberg розкриває, що пряме партнерство з цими компаніями малоймовірне, і Apple, швидше за все, працюватиме одразу з кількома партнерами. Серед таких компаній також може бути Anthropic – стартап у сфері ШІ, заснований вихідцями з OpenAI.

Інсайдер припускає, що Apple навіть може дозволити будь-якому розробнику створювати генеративний ШІ "глибоко в iPhone". Також припускають, що, наприклад, Gemini від Google використовуватиметься на iOS як чат-бот з ШІ, а власний ШІ компанії працюватиме над «закулісними завданнями» у програмному забезпеченні.

За інформацією Гурмана, Apple витратить значну кількість часу на обговорення того, як вона бачить штучний інтелект, під час анонсу iOS 18 на червневому заході WWDC 2024. Зокрема, компанія пояснить, як планує інтегрувати ШІ у свої продукти, та пояснить різницю у підходах до цьому, порівняно з конкурентами.

"Apple все ще з'ясовує, як працювати з конфіденційністю за допомогою функцій штучного інтелекту, це одна з причин того, що внутрішні ініціативи компанії будуть більш консервативними, ніж ініціативи конкурентів", - припускає Гурман.

NV Техно раніше писав, що на початку березня компанія екс-співробітників OpenAI Anthropic представила нову LLM Claude 3. Було заявлено, що на новій великій мовній моделі від Anthropic Claude 3 працюватимуть три нові чат-боти компанії: Haiku, Sonnet та Opus.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий